Toni Anttila palaa naisten liigajoukkueeseen

23.11.2023

Edelliset kaksi kautta Helsingin Palloseuran miesten edustusjoukkueen päävalmentajana toiminut Toni Anttila on ensi kaudella mukana HPS:n naisten liigajoukkueen valmennusryhmässä.

Miesten edustusjoukkueessa Anttila on ollut luomassa Kolmosen parasta toimintaympäristöä, jossa HPS on ollut tosissaan kamppailemassa noususta Kakkoseen. Joukkueeseen tehtiin muutoksia, ja etenkin nuoret, lahjakkaat pelaajat saivat yhä enemmän vastuuta. Molemmilla kausilla nousu jäi harmittavasti täpärästi saavuttamatta Hopsin sijoituttua toiseksi. Siitä huolimatta Anttila katsoo menneitä kausia iloisin mielin.

- Nautin todella paljon kahdesta viime kaudesta miesten joukkueessa. Ne olivat upeita kausia, joiden aikana pääsin työskentelemään tosi hyvien pelaajien ja valmentajien kanssa, ja siitä jäi todella hyviä muistoja, Anttila sanoo.

Anttilan työtä miesten edustusjoukkueen päävalmentajana jatkaa Marko Ignatius. Ignatiuksesta voit lukea lisää täältä.

Ennen miesten edustusjoukkuetta Anttila luotsasi naisten edustusjoukkuetta kausina 2019-2021. Hänen päävalmentajakausillaan HPS saavutti nousun Kansalliseen liigaan, ja Anttila oli yhden liigakauden ajan peräsimessä ennen siirtymistään miesten edustukseen.

Nyt edessä on paluu joukkueeseen, joka on edistynyt liiganousijasta Mestaruussarjan joukkueeksi. Anttila odottaa mielenkiinnolla tulevaa.

- Tosi hyvillä fiiliksillä palaan takaisin naisten edustusjoukkueeseen. Viimeksi aloimme rakentaa ammattimaisempaa toimintaympäristöä Ykkösessä. Ensimmäisellä liigakaudella tavoitteena oli sarjapaikan säilyttäminen ja sellaisten rakenteiden luominen, että pystymme jatkossakin pelata pääsarjaa. Muutaman vuoden aikana joukkue on kehittynyt todella paljon, ja nyt meillä on edessämme uudenlainen projekti.

Anttila on syksyn aikana tukenut uutta päävalmentajaa Antti Ruonalaa ensi kauden joukkueen rakentamisessa. Anttila uskoo, että HPS:llä on tulevalla kaudella kasassa kilpailukykyinen joukkue.

- Ensi kauden tavoitteet ovat korkealla. Tällä hetkellä olen todella tyytyväinen siihen, miten joukkueen rakentaminen ensi kaudelle on edennyt. Odotan innolla liigakauden alkua. 

Liigajoukkueen valmennustyön lisäksi Anttila aloittaa - tai pikemminkin on jo aloittanut - HPS:n tyttöpuolen pelaajapolun kehitystyön. Hän väläyttää mahdollisuutta, että jo ensi kaudella liigakentillä saatetaan nähdä uusia HPS-kasvatteja.

- Tässä projektissa mielenkiintoista on myös se, että pääsen rakentamaan seuran tyttö- ja naispelaajien pelaajapolkua kohti edustusjoukkuetta. Pyrin omalla työlläni auttamaan, että saamme omia junioripelaajiamme edustusjoukkueeseen: jo ensi kaudella saatetaan nähdä seuraavan sukupolven Hopsin omia kasvattipelaajia naisten liigajoukkueessa. Sieltä on tulossa todella hyviä pelaajia kohti edustusjoukkuetta, Anttila sanoo.

Kausikortit 2024 nyt myynnissä Tiketissä. Siirry Tiketin sivuille kuvaa klikkaamalla.