Suomen Cupin otteluinfo: HPS - HJK

2.8.2024

HPS kohtaa Suomen Cupin puolivälierässä paikallisvastustaja HJK:n.

HPS - HJK, lauantaina 3.8. klo 15.00
JYA Housing Areena

  • Lipunmyynti portilla, ennakkolippuja ei ole myynnissä. Suosittelemme saapumaan hyvissä ajoin ruuhkan välttämiseksi.
  • Lippujen hinnat: 10 € / alennusryhmät 6 € / alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.
  • Suomen Cupin ottelut sisältyvät kausikorttiin.
  • HPS Kahvila palvelee koko tapahtuman ajan. Kahvilassa myynnissä virvokkeiden ja syötävien lisäksi fanituotteita ja yhteistyökumppani Briotechin ihonhoitotuotteita.

HPS TV striimaa ottelun suorana Solidsportin kautta: jalkapallotv.com/hpsnaiset (4,99 €)

Ennakko

HPS on edennyt vakuuttavaan tyyliin Suomen Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon päästämättä maaliakaan. Aiemmilla kierroksilla Hopsi on voittanut EPS:n ja FC Espoon BSM-joukkueet molemmat 0-3 ja Kansallisen Liigan kilpakumppanin PK-35:n 8-0.

Maaliero kolmessa cupin ottelussa on komea 14-0. Ahkerimpaan tahtiin maaliverkkoja on venyttänyt Matilda Kataja, joka laukoi hattutempun FC Espoota vastaan. Kaikkiaan Kataja on kolmessa cupin ottelussa tehnyt jopa kuusi maalia, joilla hän on myös koko turnauksen maalipörssin kärjessä.

Puolivälierässä vastus kovenee entisestään - oikeastaan kovempaa vastustajaa ei juuri löydy, sillä vastaan asettuu Kansallista Liigaa johtava HJK. HPS ja HJK kohtasivat edellisen kerran vain viikko sitten, jolloin HJK vei Paloheinässä voiton 0-2-lukemin Lotta Kalskeen ja Maaria Rothin maaleilla. Samoihin loppunumeroihin päädyttiin myös toukokuussa Töölössä.

Viime vuoden cup-menestyksen ansiosta HJK pääsi aloittamaan Suomen Cupin vasta neljännesvälierässä, jossa se voitti Ykkösessä pelaavan TPS:n 0-2. Maaleista vastasivat Lilli Halttunen ja Elisa Ikonen.

Kuluneen viikon aikana molemmat joukkueet pelasivat liigassa voittokkaasti. HPS vei tiistaina FC Honkaa vastaan selvän 0-3-voiton Fanni Sinivuoren, Katajan ja Jutta Angerian onnistuessa maalinteossa. Keskiviikkona Klubi joutui tekemään täyden päivätyön, mutta vei lopulta pisteet mukanaan Ilveksen vieraana 1-2.

Sen suurempia muutoksia viikon aikana voimasuhteissa ei ehdi tapahtua. Hopsilla on yksi lepopäivä enemmän välissä, joka on pienimuotoinen kilpailuetu, mutta ruuhkaviikko on eittämättä kuormittanut molempia joukkueita. Hopsin pelaajista Sonja Hillberg, Helmi Vapola, Eerika Hämäläinen ja Vilma Oksanen ovat uurastaneet täydet minuutit sekä HJK:ta että FC Honkaa vastaan.

Turvallinen sarjajohto antoi HJK:lle mahdollisuuden kierrättää pelaajistoa Ilvestä vastaan, mutta Klubiltakin löytyy kolme täydet 180 minuuttia viikon aikana pelannutta pelaajaa: Roth, Helmi Raijas ja maalivahti Annika Laihanen.

Aiempien kohtaamisten ja sarjataulukon pohjalta Klubi lähtee puolivälierään ennakkosuosikkina. Keskinäiset pelit ovat kuitenkin olleet kenttätapahtumissa tasaisia pienten marginaalien otteluita, ja Hopsilla on kaikki edellytykset yllättää HJK.

Puolivälierän voittaja saa semifinaalissa vastaansa ottelun KuPS-Ilves voittajan. Suomen Cupin finaali pelataan 22. syyskuuta Tammelan stadionilla Tampereella.