Otteluraportti: PKKU - HPS | Vaikeassa pelissä ikimuistoisia hetkiä

17.8.2024

Helteinen Tuusula toivotti Vihreät Jääkärit tervetulleeksi, kun HPS kohtasi sarjan viimeistä sijaa pitävän PKKU:n. Ottelusta muodostui yllättävän haastava, mutta aihetta ilolle nähtiin myös paljon.

Vierasjoukkue HPS otti alusta oletetusti pallonhallinnan itselleen ja pääsi heti pari kertaa kokeilemaan maalitekoa kulmapotkuista, mutta kotijoukkue onnistui nämä onnistuneesti puolustamaan.

Alun painostuksesta huolimatta ottelu sai kotijoukkueen kannalta unelma-alun, kun Jasmina Liukkoselle pelattiin pystypallo, jonka jälkeen hän onnistui voittamaan kaksinkamppailussa Vilma Oksasen ja kiertämään maalivahti Sonja Fermin laukoen pallon tyhjään maaliin.

PKKU sai virtaa nopeasta maalistaan ja näytti onnistuneen hetkellisesti lamauttavan vihreäpaitaisen vierasjoukkueen, sillä HPS:n oma pallollinen pelaaminen näytti ajoittain erittäin heikolta.

HPS sai kuitenkin juonen päästä kiinni pelin edetessä ja ei mennyt kauaakaan, kun Peppi Kontturin loistavasta pystysyötöstä Henni Rinkinen pääsi tuomaan vierasjoukkueen tasoihin. Maalista virtaa saanut vierasjoukkue jatkoi painostusta ja noin puolen tunnin pelaamisen jälkeen edellisen maalin alustanut Kontturi pääsi Ria Karjalaisen syötöstä painamaan pallon vasempaan yläkulmaan.

Alun kotijoukkueen johtomaalista huolimatta, peli pysyi enimmäkseen HPS:n kontrollissa ja taukoa lähdettiin viettämään HPS:n 1-2 johtoasemassa.

Toinen puoliaika alkoi myös tasaisissa merkeissä ja PKKU sai luotua omalla pallollisella pelaamisellaan painetta, mutta viimeiset ratkaisut eivät aiheuttaneet Fermille ylimääräistä hikoilua. HPS:lle puolestaan tarjottiin vastahyökkäyksillä paikkoja ratkaista ottelua, mutta kotijoukkueen maalivahti Josefina Långström pystyi useampaan otteeseen nollaamaan vierasjoukkueen aikeet maalinteosta.

Toinen puoliaika ei muodostunut klassikoksi jota muistellaan vuosien jälkeen, vaan maalipaikat loistivat enimmäkseen poissaolollaan. Vierasjoukkueen Matilda Katajalle tarjottiin kulmapotkusta paikkaa ratkaista ottelu, mutta tyylikäs ohjaus kantapäällä ei aivan löytänyt tietään maaliverkkoon.

Aivan ottelun viime hetkillä nähtiin ikimuistoisia hetkiä, kun kentälle tullut oma nuori debytantti Julia Vesa pääsi laukomaan ensimmäisellä kosketuksellaan pallon tyhjään maaliin Oona Jääskeläisen loistavasta esityöstä. Maalin myötä 1-3 lopputuloksella kolme pistettä matkasivat Paloheinään.

"Ei ollut erityisen hyvä peli meiltä"

HPS:n päävalmentaja Antti Ruonala antoi tunnustusta taisteluilmeestä, vaikka peli-ilme ei ollutkaan paras mahdollinen.

- Meillä oli hieman totuttelua nurmialustaan ja sen verran hankaloitti meidän pelaamistamme, että alussa oltiin selvästi vaikeuksissa. Ensimmäisen puoliajan lopun pelasimme paremmin, jossa saimme ne maalitkin. Ei ollut erityisen hyvä peli meiltä, Ruonala kertoo.

Ruonala nostaa erityisestu nuoren debytantin edesottamukset.

- Totesimme että joudumme pelaamaan yksinkertaisemmin kentän takia, mutta ottelun loppu meni hieman taisteluksi. Vastustaja oli hyvä kamppailuissa. Saimme hyvän tuloksen ja Jullen debyytti ja ekalla kosketuksella maali lämmittää toki mieltä, Ruonala täydentää.