Otteluraportti: HPS kärsi tappion Kuopiossa

20.9.2024

Hopsin jalat jäivät perjantai-illassa bussiin, ja kotijoukkue naarasi ansaitun 2-0-voiton.

Kotijoukkue KuPS otti alusta pelin kontrollin itselleen ja HPS:n koneet pitkän bussimatkan jälkeen olivat vasta käynnistymisvaiheessa. Ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia menivät täysin vierasjoukkueen kenttäpuoliskolla eikä HPS päässyt edes keskiviivan yli pallon kanssa, mutta hallinnasta huolimatta savolaiset eivät pystyneet kunnollisia maalipaikkoja Iina Rautiaisen maalille luomaan.

Ottelun ensimmäinen kunnon maalipaikka nähtiin noin 25 minuutin pelaamisen jälkeen kuitenkin Hopsin puolesta, kun Oona Jääskeläinen pääsi puskemaan kulmapotkusta etualueelta, mutta pusku suuntautui ohi kuopiolaisten maalin.

KuPS:n vaarallisimmat tilanteet tulivat erikoistilanteista, joista lähimmäksi pääsi Emma Santamäki vapaapotkusta noin 20 metrin etäisyydeltä, mutta Rautiainen venyi hienoon torjuntaan.

Rikkonainen ja tapahtumaköyhä ensimmäinen puoliaika päättyi ottelua kuvaten lukemin 0-0.

Toinen puoliaika alkoi jälleen KuPS:n hallinnassa ja tällä kertaa paine tuotti tulosta, kun Aino Krögerin hienosta keskityksestä Lavdije Begolli pääsi puskemaan kotijoukkueen 1-0-johtoon 51. minuutilla.

Vajaat 10 minuuttia edellisestä ja jälleen Krögerin esityöstä Roosa Ariyo pääsi kiertämään Rautiaisen siirtäen pallon tyhjään maaliin tuplaten kotijoukkueen johdon.

Maalien jälkeen vierasjoukkue HPS:llä oli vaikeuksia saada omaa takaa-ajoaan käyntiin ja viimeiset ratkaisut jättivät paljon toivomisen varaa. KuPS oli lähempänä kolmatta maalia kuin HPS ensimmäistä, ja vierasjoukkueella tuntui olevan jo laukausten saamisessa pahoja vaikeuksia.

Ottelu ei klassikoksi muodostunut ja pisteet jäivät Kuopioon loppulukemin 2-0.

"Parempi voitti"

Tulokseen pettynyt päävalmentaja Antti Ruonala myöntää vastustajan paremmuuden illan ottelussa.

- Hankala peli tänään. KuPS oli alussa paljon terävämpi ja oltiin paineen alla. Ekan jakson lopussa saatiin vähän pelistä kiinni ja siinä vaiheessa otteet paranivat. Kaikkiaan KuPS oli tänään terävämpi, me juoksimme perässä. Parempi voitti, Ruonala summaa.

Kontrasti edellisen ottelun ja KuPS-kamppailun välillä oli suuri. Jos HJK:ta vastaan Hopsi pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan, perjantai-illan taso Kuopiossa ei yltänyt samaan.

- En tiedä, oliko se matkustaminen vai mikä, joka vaikutti, mutta jos vertaa edelliseen peliin, emme saaneet itsestämme yhtä paljon irti. Heikompi peli meiltä tänään. Ei auta kuin nollata ja kääntää katseet seuraavaan, Ruonala sanoo.