Otteluraportti: HPS latoi seitsemän maalia - Piipa Kämppi teki historiaa!

25.5.2024

Pakila Roadilla tarjottiin sirkushuveja yhdeksän maalin edestä. HPS venytti isonumeroisella voitolla voittoputken kolmen ottelun mittaiseksi.

Ottelun avausmaalia ei tarvinnut odottaa kuin kahdeksan minuuttia. Aino Kohtamäki (os. Lehtinen) avasi maalitilin puskemalla Hopsin 1-0-johtoon kulmapotkusta.

Ottelu oli HPS:n hallintaa, mutta PKKU kampesi kuin varkain tasoihin 24. minuutilla. Anna Karvonen hyödynsi puolustuslinjan nukahduksen vapaapotkusta ja puski pallon Iina Rautiaisen yli maaliin.

PKKU:n iloa ei kestänyt kauaa. Neljä minuuttia edellisestä Sonja Hillberg sijoitti tyylikkäästi Hanna Onufriewin esityöstä boksin rajalta etualakulmaan ja Hopsin jälleen johtoon.

Pakila Roadilla tehtiin vihreävalkoista seurahistoriaa. 37. minuutilla Piipa Kämppi puijasi oikean jalkansa vapaaksi boksissa ja sijoitti komeasti yläkulmaan. Maali oli Kämpin HPS-uran 90. täysosuma, jolla hän nousee kaikkien aikojen maalitilaston kärkipaikalle.

Toisella puoliajalla maalikarkelot saivat jatkoa. Vaihdosta kentälle tullut Peppi Kontturi iski välittömästi kauden ensimmäisen liigamaalinsa heti ensimmäisillä kosketuksillaan viheriölle astuttuaan 67. minuutilla.  Neljä minuuttia myöhemmin Ria Karjalainen vei Hopsin jo 5-1-johtoon kliinisellä alakulmasijoituksella.

Vaihtopelaajien tehoilut jatkuivat. Kontturin kanssa samalla ovenavauksella kentälle tullut Matilda Kataja teki ensimmäisen liigamaalinsa HPS-paidassa tyylikkäällä yläkulmalaukauksella vain viisi minuuttia edellisestä.

Eikä siinä vielä kaikki. Pelin kenties upeimmasta osumasta vastasi Karjalainen, joka pääsi kääntymään ja vapauttamaan vetojalkansa. Karjalaisen tykki painui vastustamattomalla tavalla yläriman kautta maaliin.

Viimeisestä osumasta vastasi PKKU, joka käytännössä seuraavasta tilanteesta kuittasi loppunumerot 7-2. Mikaela Sjöman pääsi murtautumaan oikealta laidalta ja laukoi voimalla pallon ohi Rautiaisen.

"Aika kova tulos"

Päävalmentaja Antti Ruonala kehui tehokkuutta hyökkäyspäässä, mutta pieninä miinuksina nosti esiin pari päästettyä maalia.

- Pystyttiin pitämään tasoa yllä hyvin. Alussa oli ehkä vähän vaikeuksia rakentelun kanssa, mutta se parani koko ajan mitä pidemmälle ottelu meni, ja pääsimme paremmille paikoille. Lopussa PKKU ehkä vähän hyytyi, ja sitten maalihanat aukesivat. Hyvää laatua murtautumisissa ja viimeistelyissä, seitsemän maalia on aika kova tulos. Oli monta tosi hienoa maalia. Se jäi vähän harmittamaan, että päästettiin vähän helppoja maaleja omiin. Ne pitää katsoa vielä videolta uudestaan, Ruonala sanoo.

Etenkin pelin loppuhetkien aikana PKKU ei pysynyt enää Hopsin vauhdissa mukana. Viimeisen 20 minuutin aikana HPS teki neljä maalia.

- Kaikki jaksoivat tosi hyvin painaa hommia. Jaksettiin prässätä ihan koko matsi.