Otteluraportti: HPS nousi rinnalle ja ohi

10.8.2024

Tuulisella Pakila Roadilla nähtiin jännitysnäytelmä.

Ottelun alussa HPS:n Peppi Kontturilla oli paikka siirtää kotijoukkue johtoon Henni Rinkisen ja Sofia Jahnukaisen hyvästä esityöstä heti ensimmäisellä peliminuutilla, mutta viimeistely boksin sisältä lipsahti metrin verran ohi.

10 minuuttia myöhemmin oli Kontturin vuoro pedata Jahnukaiselle vetopaikka, mutta lopputulos oli samanlainen eli veto painui ohi Tanja Kotoaron maalin.

HPS:n hyvistä maalipaikoista huolimatta vierasjoukkue PK-35 iski ottelun avausosuman, kun maalinedustalla tapahtuneen hässäkän jälkeen Minea Grönberg pääsi iskemään pallon tyhjään HPS:n verkkoon. 

PK-35 otti maalin jälkeen selvästi pelin itselleen hallintaan ja oli kotijoukkuetta aktiivisempi sekä pallon kanssa että ilman sitä. Vieraiden painostusjakso palkittiin reilun puolen tunnin pelaamisen jälkeen, kun Suvi Kärkkäinen pääsi lähietäisyydeltä laukomaan pallon maalin kattoon tuplaten PK-35:n johdon.

PK-35 oli ensimmäisellä puoliajalla selvästi parempi joukkue ja taukoa lähdettiin viettämään hyvin ansaitussa 0-2-vierasjohdossa.

Toinen puoliaika sai kotijoukkueen kannalta unelma-alun, kun Rinkinen ja vaihdosta kentälle tullut Ria Karjalainen pääsivät kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen, jonka lopuksi Rinkinen pääsi laukomaan erittäin tärkeän kavennusmaalin.

HPS sai kavennusmaalista virtaa ja pystyi parantamaan omaa pallollista pelaamistaan. Tasoitusmaali syntyi 73. minuutilla, kun kulmapotkun jälkitilanteesta Eerika Hämäläinen näki otsikot ja päätti kokeilla laukaustaan. Häikäisevä ja voimakas laukaus painui laakana verkkoon asti.

Vain minuutti edellisestä ja Jutta Angeria pisti Kontturin läpiajoon. Kontturi ei epäröinyt, vaan viimeisteli pallon varmasti PK-35:n maaliin. Kuin salamaniskusta kotijoukkue oli tullut rinnalle ja ohi.

Ottelun loppuhetket Hopsi joutui puolustuskannalle, mutta puolustus kesti. Vuoristoratamaisten vaiheiden jälkeen HPS vei lopulta voiton 3-2-lukemin.

"99 prosenttia oli henkistä"

Ensimmäinen jakso ei jättänyt juuri jälkipolville kerrottavaa, mutta Hopsi keräsi itsensä toiselle nelivitoselle.

- Tosi kaksijakoinen peli. Ennen peliä puhuttiin oman pelin ja suorittamisen tärkeydestä, mutta ensimmäisellä puoliajalla jäi fiilis, että suorittamisen taso ei ollut sata pinnaa. Vastustaja oli siinä puolestaan hyvä, mutta me olimme aika huonoja, päävalmentaja Antti Ruonala sanoo.

Tauon aikana pelisuunnitelmaa ei juuri muutettu, mutta taisteluhenki saatiin luotua toista puoliaikaa varten. Ilmeenmuutos tuotti lopulta tulosta hienon nousun muodossa.

- Tauolla käytiin läpi pari taktista juttua, mutta enemmänkin painotettiin sitä, että itsestä on saatava paremmin kaikki irti. Pisteet pelaajille siitä, että parannus oli tosi hyvä. Ekasta puoliajasta jäi tosi huono maku varmasti kaikille, mutta tokalla puoliajalla ilme oli heti alusta alkaen ihan erilainen. Lähdettiin painaa hommia, lähdettiin taistelemaan, ja sitten matsi kääntyi meille.

- Hyvä nousu, ei ole helppoa tulla kahden maalin takaa ohi. 99 prosenttia noususta oli henkistä, Ruonala summaa.