Otteluraportti: Stadi on vihreä!

14.9.2024

HPS otti maittavan derbyvoiton Mestaruussarjan avauksessa.

Ensimmäinen maalipaikka muodostui kotijoukkueen Sonja Hillbergille Sofia Jahnukaisen loistavasta esityöstä aivan ottelun alussa, mutta HJK:n maalivahti Annika Laihanen veti torjunnallaan pidemmän korren. Jatkopallosta Anna-Stina Simonen laukoi pallon taivaan tuuliin. 

Kotijoukkue oli selvästi aktiivisempi ottelun alkupuolella, mutta HJK osoitti pallon saadessaan vaarallisuutensa, kun he pääsivät nopeilla hyökkäyksillään etenemään Iina Rautiaisen vartioimaa maalia kohti. HJK otti pelin edetessä kontrollia itselleen, ja hallinta tuotti hyvän maalipaikan, kun Lotta Kalske pääsi yrittämään liukumalla palloa maaliin, mutta hän ei saanut kunnollista osumaa palloon. 

Vain hetki edellisen jälkeen Sara Sievistö pääsi onnekkaan pompun kautta laukomaan palloa lähietäisyydeltä, mutta Rautiainen veti tällä kertaa pidemmän korren hienolla torjunnallaan.

Ensimmäisellä puoliajalla ei täysosumia nähty, joten taukoa lähdettiin viettämään maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puoliaika meni enimmäkseen HJK:n hallinnassa HPS:n puolustaessa hieman syvemmältä. Klubi ei kuitenkaan pystynyt realisoimaan pallonhallintaansa  maalipaikoiksi, ja Rautiainen selvisi enimmäkseen helpolla.

Kesken HJK:n painostuksen Henni Rinkinen pääsi nousemaaan oikealta laidalta ja antoi loistavan keskityksen boksiin, jossa hetkeä aiemmin vaihdosta kentälle juossut Fanni Sinivuori oli päineen välissä siirtäen kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Noin 10 minuuttia edellisestä ja kotijoukkue sai lisää hyviä uutisia: Oona Jääskeläinen haastoi boksissa ja Elisa Ikonen hieman kömpelösti taklasi HPS:n hyökkääjää, jolloin ottelun erotuomari Jasmine Kaur näytti rangaistuspotkua. HPS-kapteeni Aino Kohtamäki marssi upottamaan pilkun varmasti sisään.

Viimeisen kympin aikana HJK painosti pallon kanssa, mutta murtautuminen oli vieraille haastavaa. Loppukiri jäi piippuun, ja HPS otti ansaitun 2-0-voiton kotikentällään.

"Makea voitto"

Ottelun jälkeen päävalmentaja Antti Ruonala oli maireana. Aiemmissa kohtaamisissa HJK on vienyt pidemmät korret, vaikka Hopsi on pystynyt laittamaan sarjakärjelle hyvin kampoihin. Tällä kertaa tulos kääntyi vihreille edullisesti.

- Superhyvältä tuntuu. Makea voitto – ja vihdoinkin, tässä on monta kertaa pelattu, ja jo ensimmäisen pelin jälkeen tuntui, että oltaisiin ansaittu enemmän. Sen jälkeen ollut tiukkoja matseja. Klubi oli hyvä kahdessa edellisessä, mutta koko ajan ollut se fiilis, että meillä on hyvät saumat voittaa. Tänään onnistuttiin tosi hyvin, mahtava voitto, Ruonala iloitsee.

Hopsin onnistui nollata HJK:n pois vaarallisimmilta maalipaikoilta paria erhettä lukuun ottamatta. Kokonaisuudessaan Ruonala kehuu joukkueen työskentelyä puolustuspäässä.

- Tänään saatiin syötyä Klubin aseet pois. Puolustettiin hyvin, otettiin vähän alempaa kuin aikaisemmissa peleissä. Jengi painoi hyvin kurinalaisesti hommia, Klubin oli vaikea päästä maalipaikoille. Itse päästiin hyökkäämään enemmän vastaan, ja olimme vaarallisia niissä tilanteissa. Onnistuttiin tekemään riittävät maalit, hän jatkaa.

Voittomaalin naulannut Sinivuori ehti viettää kentällä vain hetken ennen onnistumistaan. Mutta ottaako Ruonala supersub-vaihdosta kunniaa itselleen?

- Kyllä me sanottiin, että mene tekemään maali. Hän meni ja teki. Kai siitä jotain voi itselleen ottaa, Ruonala naurahtaa.