Otteluraportti: Suomen Cup -taival päättyy

3.8.2024

Ottelun alussa Klubi painoi nälkäisesti päälle. Hopsilla meni kymmenisen minuuttia päästä otteluun mukaan, mutta vaikean alun jälkeen tilanne tasaantui ja kotijoukkuekin sai rakenneltua pidempiä hyökkäyksiä.

HJK:n paine tuotti tulosta puolen tunnin kohdalla, kun Lilli Halttunen vei vieraat 0-1-johtoon. Halttunen pelattiin vapaaksi nokikkain Iina Rautiaisen kanssa, ja hyökkääjä sijoitti taka-alakulmaan.

Heti perään Sofia Jahnukainen oli kävi lähellä nopeaa takaiskun kuittausta. Jahnukainen leikkasi keskelle ja sai jalkansa vapaaksi, mutta terävä laukaus viuhui ohi maalin.

HPS paransi peliään jakson edetessä ja kampesi tasoihin vielä ennen taukovihellystä. Anna-Stina Simonen laukoi kaukaa komeasti lähestulkoon yläkulmaan, eikä Annika Laihaselle jäänyt torjumismahdollisuutta. Tauolle lähdettiin 1-1-tasatilanteessa.

Toisen puoliajan alussa HJK otti nopeasti jälleen johtoaseman. Jenna Topra vei Klubin uudestaan johtoon 52. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta.

Ratkaisun makua oli ilmassa, kun HJK kasvatti johtoaan 1-3:een jälleen kulmapotkun jälkitilanteesta. Pelaajamassan luoman hässäkän keskeltä Halttunen pääsi tökkäämään pallon kolmannen kerran Hopsin maalin verkkoon.

Jahnukaisella oli paras paikka kavennusosumaan. Hän pääsi murtautumaan oikeaa kaistaa pitkin ja laukaisupaikasta hassutteli vielä puolustajan kumoon. Laihanen sai kuitenkin vielä näppinsä väliin Jahnukaisen vasemman jalan viimeistely-yritykseen.

HPS sai lopussa aiheutettua muutamia yksittäisiä sydämentykytystä kasvattaneita tilanteita HJK:n maalille, mutta muuten kirivaihe jäi piippuun. Ottelu päättyi 1-3-tappioon, joka tarkoittaa myös Suomen Cup -urakan päättymistä tämän kauden osalta.

Ruonala: Harmittava lopputulos, oli täydet saumat voittoon

Cupista putoaminen harmitti päävalmentaja Antti Ruonalaa ottelun päätyttyä. Loppunumeroissa HJK oli edellä, kun Hopsi jätti omat tilanteessa hyödyntämättä.

- Hyvin laitettiin kampoihin ja päästiin tasoihin ensimmäisellä puoliajalla. HJK oli vaarallinen tänään varsinkin erikoistilanteissa. Meillä oli omat paikkamme, mutta HJK oli tehokkaampi maalipaikoissa. Emme saaneet omaa hyökkäystämme toimimaan ihan niin kuin olisimme halunneet, Ruonala sanoo.

- Loppua kohden otteemme parani. Vastassa oli hyvä joukkue, joka pystyi rokottamaan. Harmittava lopputulos, sillä mielestäni meilläkin olisi ollut täydet saumat voittoon.