Otteluraportti: HPS päätti runkosarjan voitolla

31.8.2024

HPS kohtasi Kansallisen Liigan runkosarjan päätöskierroksella Tampereen Ilveksen kotikentällä.

Avausjakso ei juuri tarjonnut paikalle saapuneelle yleisölle sykettä nostattavia tapahtumia. HPS:n sisäisen maalipörssin kärkinimi Ria Karjalainen pääsi pariin otteeseen kokeilemaan laukaustaan kauempaa, mutta nämä eivät Viivi Mäki-Kampille aiheuttaneet ylimääräistä töitä.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka siunaantui edellisessä ottelussa maalin tehneelle Oona Jääskeläiselle, mutta Mäki-Kamppi torjui pienestä kulmasta tulleen laukauksen helposti.

Kumpikaan joukkue ei ensimmäisen puoliajan alkupuoliskolla ollut varsinaisesti niskan päällä, vaan pallonhallinta oli suhteellisen tasainen ja hyvät maalipaikat loistivat poissaolollaan.

Ilves sai ensimmäisen paikkansa noin puolen tunnin pelaamisen jälkeen, kun Saana Tuomala pääsi kokeilemaan laukaustaan lähes 30 m etäisyydeltä, mutta tämä ei tuottanut kotijoukkueen maalivahdille Iina Rautiaiselle haasteita.

Tapahtumaköyhä ensimmäinen jakso päättyi täysin ottelutapahtumaa kuvaten lukemissa 0-0.

HPS oli lähellä maalintekoa heti toisen puoliajan alussa, kun Jääskeläinen pääsi puskemaan kulmapotkusta lähietäisyydeltä, mutta pallo ei aivan löytänyt tietään maaliin.

Ottelun siihen mennessä ylivoimaisesti paras maalipaikka nähtiin 63. minuutilla, kun Ilveksen paras maalintekijä Anna Olmala karkasi puhtaasti yksin läpi, mutta tällakin kertaa Rautainen pystyi nollaamaan vierasjoukkueen aikeet maalinteosta.

Jalkapallossa tuttu viisaus osoitti jälleen paikkansa pitävyyden: kun et itse, niin kaveri tekee. Tämä osoittautui vierasjoukkueelle käytännön tasolla, kun heti edellisen tilanteen perään Henni Rinkinen pääsi oikelta laidalta karkuun tupsukorvien puolutukselta Sofia Jahnukaisen erinomaisesta syötöstä. Kaisa Juvonen oli pakotettu rikkomaan HPS:n hyökkääjää rangaistuspotkun arvoisesti. HPS:n ykköspyssy Karjalainen laittoi rangaistuspotkun varmasti sisään siirtäen kotijoukkueen 1-0-johtoon.

HPS oli ottelun loppupuolella lähempänä tuplata johtonsa kuin Ilves tasoittaa ottelun. Noin 80 minuutin pelaamisen jälkeen Jahnukainen pääsi laukomaan kauempaa, mutta ylärima pelasti tällä kertaa kissapedot.

Myös vaihdosta sisälle tulleella Fanni Sinivuorella oli mahdollisuus puolittaisesta läpiajosta varmistaa kolme pistettä Pakila Roadille, mutta veto suuntautui päin Mäki-Kamppia.

Ottelussa ei Ilveksen lopun rynnistyksestä huolimatta saanut palloa koskaan maaliin asti, joten kolme pistettä jäivät Pakila Roadille lukemin 1-0.

Uhrautuvaista pelaamista

Ottelun jälkeen Ruudun piinapenkkiin päässyt Rautiainen antoi omalle joukkueelleen krediittiä ja vaatimattomasti myös itselleen.

- Tiukka peli. Molemmilla oli omat paikkansa ja olisi voinut päättyä kummin päin tahansa. Täytyy kiittää myös puolustajia uhrautuvaisesta pelaamisesta, Rautianen kertoo.

Rautiainen pystyi heti taiston tauettua analysoimaan ottelun kannalta ratkaisevia asioita.

- Perusasioissa oltiin hyviä ja vähän terävämpiä kuin Ilves ja prässipelaaminen oli hyvää, ja sillä saatiin useampi hyvä paikka. Sain pari hyvää torjuntaa ja niistä pitää tottakai olla myös tyytyväisiä, Rautiainen täydentää.

Joukkueen hyvä syyskausi on nostanut joukkueen sisäisiä asioita.

- Olemme ottaneet uudeksi tavoitteeksi kaudelle saada hopeiset mitalit, ja se on täysin mahdollista. Pystymme hyvänä päivänä kaatamaan jokaisen Mestaruussarjan joukkueista, mutta se vaatii toki hyvää onnistumista joka ottelussa, Rautiainen lisää.