Otteluraportti: Derby päättyi tappioon

27.7.2024

Derbyottelu helteessä muodostui tasaiseksi väännöksi, jossa pienet marginaalit käänsivät kolmen pisteen suunnan.

Ottelun alussa tempo ei noussut helteiden takia merkittävän korkealle ja syöttövirheitä nähtiin molemmin puolin reiluin määrin. Kotijoukkue HPS piti hieman enemmän palloa, mutta murtavat syötöt eivät  napsuneet omilleen. 

Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana maalipaikkoja ei juurikaan suuntaan tai toiseen nähty, kunnes ottelun 11. minuutilla kotijoukkueen maalivahdin Sonja Fermin epäonnistunut avaus osui suoraan HJK:n Lotta Kalskeeseen, josta pallo kimposi suoraan HPS:n maaliin.

Kotijoukkueella oli ensimmäisellä puoliajalla paljon haasteita luoda maalipaikkoja omalla pallollisella pelaamisellaan. HPS sai luotua näennäistä uhkaa erikoistilanteista, mutta HJK:n maalivahti Annika Laihanen ei joutunut ylimääräistä hikoilua harrastamaan. 

HPS sai pelin edetessä luotua omalla pallollisella pelaamisellaan tilanteita, mutta viimeiset ratkaisut olivat ensimmäisellä puoliajalla yksi toisensa jälkeen heikkoja. 

Aivan ensimmäisen jakson lopulla kotijoukkueen Anna-Stina Simonen pääsi kokeilemaan laukaustaan vasemmalla jalallaan, mutta laukaus oli helppo torjuttava Laihaselle.  Tapahtumaköyhän ensimmäisen puoliajan jälkeen taukoa lähdettiin viettämään vierasjoukkueen 0-1-johdossa. 

HPS tuli selvästi sisuuntuneempana toiselle puoliajalle ja lähti hakemaan hanakasti tasoitusmaalia. Pelin kuva kuitenkin alkoi pelin edetessä kääntymään vierasjoukkueelle ja HPS:llä puhti oli hieman loppumaan päin. 

Ratkaisun makua oli ilmassa, kun Vilma Oksanen syötti pallon suoraan HJK:n pelaajan jalkaan, josta seuranneesta tilanteesta Helmi Vapola rikkoi Milja Kivirantaa kotijoukkueen boksissa. Ottelun erotuomari Peiman Simani näytti tilanteen seurauksena rangaistuspotkua. HJK:n kapteeni Maria Roth laittoi pallon varmasti maaliin ohi Fermin siirtäen vierasjoukkueen kahden maalin karkumatkalle. 

HJK vetäytyi maalin jälkeen enemmän puolustusmuodostelmaan ja HPS oli pakotettu nostamaan pakkaa kavennusosuma mielessä, mutta maalinteko oli Vihreille Jääkäreille haastavaa. Vierasjoukkueen maalivahti Laihanen ei joutunut merkittäviin Eurosport-torjuntoihin venymään.

HPS:n kirivaihe jäi vaatimattomaksi ja pisteet Pakila Roadilta matkasivat Töölöön 0-2-loppulukemin.

"Raskas tapa hävitä"

HPS:n päävalmentaja Antti Ruonala harmitteli ottelun lopputulosta.

- Vähän samantyyppinen ottelu kuin keväällä Töölössä. Pelaamisessa oli paljon hyvää, mutta emme saaneet tehokkuutta realisoitua. Annettiin harmittavasti kaksi ilmaista maalia, mutta emme myöskään pystyneet itse tekemään maaleja. Raskas tapa hävitä, Ruonala kertoo. 

Tappiosta huolimatta Ruonala antaa joukkueen ilmeelle kehuja. 

- HJK joutui roiskimaan ja selviytymään toisella puolijalla pelaamisemme ansiosta. Meidän pitäisi pystyä kääntämään hallinta tehoiksi, mutta tänään emme siinä onnistuneet, Ruonala täydentää.