Otteluraportti: Tappio kotona

28.9.2024

Ottelu sai vauhdikkaan alun ja molemmat joukkueet iskivät ahnaasti palloon ilman jarrutteluja. HPS löi painetta korkealla yläprässillä, kun taas vierasjoukkue Åland United iski nopeasti ja suoraviivaisesti aina pallon saatuaan. Potentiaalia riitti molempien hyökkäyksiinlähdöissä, mutta viimeistään viimeiset ratkaisut jäivät piippuun.

Ensimmäinen varsinainen maalipaikka nähtiin 24. minuutilla, kun Peppi Kontturi petasi Sonja Hillbergille loistopaikan noin kymmenestä metristä. Hillbergin laukaus karkasi kuitenkin yli maalin.

Myös Iina Rautiainen joutui pelastamaan Hopsin pinteestä kertaalleen. Åland Unitedin pitkä avaus linjan taakse yllätti HPS-puolustuksen, ja Tilda Råtts pääsi puikkelehtimaan pilkun tienoilta vapaaksi. Rautiainen nollasi Råttsin viimeistelyn oikea-aikaisella vastaantulolla.

Niin ikään ahvenanmaalaiset pääsivät tosissaan kiittelemään tolppien välissä torjunutta Jessica Kiviahoa puolen tunnin paikkeilla. Anna-Stina Simonen laukoi terävästi matalan laukauksen paristakympistä, mutta Kiviaho yletti juuri ja juuri kurottamaan näppinsä väliin.

40. minuutilla Åland United kävi todella lähellä maalintekoa. Vieraat saivat vapaapotkun erinomaisesta paikasta aivan boksin edestä. Anni Miettunen kiskaisi pallon kohti takakulmaa, mutta peliväline kilahti ylärimaan.

Juuri ennen taukovihellystä nähtiin avausjakson ehdottomasti paras paikka. Råtts pääsi jälleen pitkä päätyyn ja perään -tyyppisen avauksen jälkeen puhtaasti yksin läpi. Rautiainen kuitenkin pelasti toistamiseen HPS:n takaiskulta ja sai ansaitut läpsyt selkään puolustajilta.

Avausjakso oli varsin viihdyttävä ja vauhdikas, mutta läheltä piti -tilanteista huolimatta taukotuloksena komeili edelleen 0-0.

Toisella nelivitosella Rautiainen joutui jälleen venymään parhaimpaansa heti jakson alussa. Daniela Tolonen pääsi laukomaan vasurillaan kohti takakulmaa, mutta Rautiainen otti näyttävän torjunnan.

HPS kävi lähellä avausmaalin tekemistä 64. minuutilla, kun Henni Rinkinen juoksi laidalla kiinni kentälle vaihdosta tulleen Sofia Jahnukaisen pitkän syötön. Rinkinen pääsi leikkaamaan keskustaa kohti aivan vapaasti ja onnistui kiertämään maalivahti Kiviahon. Viimeistely tyhjään maaliin oli kuitenkin huolimaton ja veto kimposi ylärimasta yli maalin.

Kun et itse tee, kaveri tekee. Muutamaa minuuttia myöhemmin Åland Unitedin Abigail Ostrem pääsi laukomaan boksin ulkopuolelta. Matala laukaus painui aivan tolpan juuresta aina maaliin asti ja vieraat pääsivät 0-1-johtoon.

Takaa-ajoasemaan joutunut HPS alkoi hiekan valuessa tiimalasista nostaa riskitasoa tasoitusmaalin toivossa. Samoin Åland United vetäytyi viiden puolustajan kilpikonnapuolustukseen ja pyrki tappaamaan pelin nopeilla vastaiskuilla. Hopsi sai painostusta aikaan ja pari paikanpuolikasta, mutta tulosta ei syntynyt. Pisteet lähtivät siis vieraiden mukaan 0-1-tuloksella.