Otteluraportti: HPS jäi vieraissa telineisiin

5.10.2024

Boltin iltavalaistuksessa pelattu kauden viides derbykohtaaminen HJK:ta vastaan. Vierasjoukkueen kannalta pelistä ei juuri jäänyt muisteltavaa.

Ottelun alkuminuuteilla vihreäpaitainen vierasjoukkue oli selvästi enemmän niskan päällä ja hallitsi pelin kulkua. Ria Karjalainen pääsi kokeilemaan laukaustaan, mutta veto painui hieman yli HJK:n maalin. 

Pelin edetessä HJK alkoi saada enemmän juonesta kiinni ja otti pallonhallinnan itselleen. Vaaraa ei kuitenkaan Iina Rautiaisen maalille. 

Ottelun paras maalipaikka nähtiin noin 25 minuutin pelin jälkeen, kun kulmapotkun kakkospallosta ensin Sonja Hillberg pääsi laukomaan boksin sisällä. Laukaus kimposi HJK-puolustajaan, mutta jälkitilanteesta Fanni Sinivuori pääsi vielä puskemaan aivan maalin edestä. Pusku meni vain hieman yli Annika Laihasen vartioiman maalin. 

Tapahtumaköyhä ensimmäinen puoliaika päättyi lukemiin 0-0.

Toisen puoliajan alussa HJK sai pian parikin mahdollisuutta siirtyä johtoon, mutta Rautiainen venyi molemmissa tilanteissa käsineen tielle. Kaiken tielle ei HPS:n maalivahti kuitenkaan venynyt, vaan 52. peliminuutilla HJK:n Milja Kiviranta vei kotijoukkueen johtoon tarkalla laukauksellaan.

Vain pari minuuttia edellisestä ja maalinedustalla tapahtuneen hässäkän jälkeen Lilli Halttunen tuplasi HJK:n johdon. 

HPS ei saanut omaa puoliaikaansa ollenkaan käyntiin, vaan pallo pyöri oikeastaan koko ajan vierasjoukkueen kenttäpuoliskolla. HJK:n painostus tuotti jälleen tulosta, kun noin tunnin pelaamisen jälkeen Elli-Noora Kainulaisen kulmapotkusta Maaria Roth puski pallon kolmannen kerran Hopsin maaliin.

Lisää lunta tupaan oli tarjolla 75. minuutilla, kun Aada Mäkelä viimeisteli HJK:n neljännen täysosuman vastahyökkäyksen päätteeksi. 

Loppua kohden ihmeitä ei enää Töölössä nähty, ja ottelu päättyi kotijoukkue HJK:n 4-0-voittoon.

"Raaka tulos"

Päävalmentaja Antti Ruonala kuvaili lopputulosta raa'aksi. Kotijoukkue meni toisella jaksolla menojaan, eikä Hopsi pysynyt perässä.

- Raaka tulos. Eka puoliaika oltiin hyvin pelissä mukana. Puolustettiin hyvin, mutta hyökkääminen oli ajoittain jopa liiankin nopeaa. Saimme kuitenkin muutamista erikoistilanteista paikkoja tehdä maali, Ruonala sanoo.

- En tiedä paransiko Klubi toiselle puoliajalle vai oltiinko me heikompia. HJK oli tehokas omissa paikoissaan ja meillä ei jalka noussut samalla tavalla. Tulos ei kuitenkaan kerro koko totuutta, vaikka parempi joukkue voitti.