Otteluraportti: HPS ratkaisi mitalisijoituksen!

13.10.2024

HPS ratkaisi historiallisen mitalisijoituksen vierasvoitolla Maarianhaminassa.

Hopsi sai otteluun juuri sellaisen alun, mitä oli toivottukin. Jo seitsemännellä minuutilla Henni Rinkinen katkaisi pitkähköksi venyneen maalittoman putken ja vei Hopsin 0-1-johtoon juoksemalla vaparikeskityksen maaliin. 

Kymmenisen minuuttia myöhemmin nähtiin voitto-osumaksi jäänyt maali. Jutta Angeria vapautti Oona Jääskeläisen ylhäiseen yksinäisyyteen boksissa, eikä tämä avopaikasta erehtynyt, vaan sijoitti pomminvarmasti takakulmaan.

Kotijoukkue Åland United ei luovuttanut, vaan teki ottelusta vielä jännittävän. Olivia Ulenius kavensi tilanteen 1-2:een muutama minuutti ennen taukovihellystä päästyään viimeistelemään lähietäisyydeltä pallon tyhjiin.

Toisella puoliajalla Åland United löi painetta tasoitusmaali mielessään. Se sai puolittaisia maalipaikkoja luotua etenkin erikoistilanteista, mutta HPS-puolustus kesti loppuun asti.

Vielä varsinaisen peliajan loppuhetkillä Hopsin vaihdosta kentälle tulleet hyökkääjät juonivat lopullisen sinetin. Piipa Kämppi puski pallon selustaan ja Fanni Sinivuori ehti juuri ja juuri tökkäämään pallon ohi vastaan tulleen Jessica Kiviahon. Matilda Kataja käveli vielä aivan maaliviivan edestä pelivälineen verkkoon asti ja viimeisteli 1-3-loppulukemat.

Voitolla HPS varmisti paikkansa Kansallisen Liigan kolmen parhaan joukossa ja seurahistorian ensimmäisen mitalin naisten pääsarjassa. Lopullinen sijoitus ratkeaa "finaalissa" KuPSia vastaan ensi perjantaina. Voitolla HPS kampeaa hopeamitaleille ja europaikalle, kun KuPSille riittää tasapeli kakkossijan varmistamiseen.

HPS - KuPS
pe 18.10. klo 18.15
JYA Housing Areena
Liput ennakkoon Tiketistä.

"Ei vielä edes ihan ymmärrä"

Päävalmentaja Antti Ruonala pääsee juhlimaan liigamitalia esikoiskaudellaan Hopsissa. Ruonala myöntää, että saavutus ei ole täysin vielä sisäistettyä.

- Ehkä tätä ei vielä edes ihan ymmärrä, mitä ollaan saavutettu, kai tässä jotain historiaa on tehty. Aivan mahtavalta tuntuu, tätä ei meiltä enää kukaan ota pois. Tätä voi nyt hetken juhlia, mutta vielä on hopeakamppailu edessä. Paras mahdollinen tapa lopettaa kausi, yksi peli ratkaisee mitalin ja europaikan; jos siihen ei jengi syty, en kyllä tiedä, mikä sitten enää sytyttäisi, Ruonala toteaa.

Voitto Åland Unitedista ei irronnut helpolla, mutta tärkeän voiton ottaminen oli pelissä pääasia.

- Ekan jakson alku oli hyvää tekemistä meiltä. Puoliajan lopussa ja toisella jaksolla Åland United sai aikaan painostusta ja tosi paljon erikoistilanteita, mutta hyvin selvitettiin ne. Pelaamisessa ehkä vähän näkyi se, että panokset oli kaikilla varmasti tiedossa, ja usein tällaisissa "finaalipeleissä" se menee tuollaiseksi, että pelataan tuloksesta ja kaikki kauneudet jää pois.