Queenie Xiang siirtyy HPS:ään 2025

15.10.2024

Helsingin Palloseura on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen lupaavan hyökkääjän Queenie Xiangin, 16, kanssa. Sopimus sisältää option kolmannesta kaudesta.

Xiang saapuu Hopsiin Espoon Palloseuran B-junioreista, joka sijoittui T18 SM -sarjassa tällä kaudella viidenneksi. Taitava viimeistelijä oli ylivoimaisesti joukkueensa paras maalintekijä 18 maalillaan yhtä monessa ottelussa, mikä toi hänelle myös koko sarjan maalipörssin voiton.

Xiang teki päättyneellä kaudella myös ensiesiintymisensä U16- ja U17-maajoukkueissa. Hänen maajoukkueuransa sai lentävän lähdön, kun hän viimeisteli maalin heti debyytissään upealla tavalla Slovakiaa vastaan. Kaikkiaan hän on tehnyt viidessä maaottelussa kolme maalia.

Xiang on junioreissa edustanut myös FC Honkaa ennen siirtymistään EPS:ään kaudeksi 2023. Ensi kausi tulee olemaan nuorelle hyökkääjälle ensimmäinen aikuisten tasolla.

- Olen erittäin iloinen, että sain mahdollisuuden liittyä HPS-perheeseen. HPS on menestynyt liigassa tänä vuonna erittäin hyvin ja joukkueessa on paljon todella hyviä pelaajia. Uskon, että valmentajat ja pelaajat voivat auttaa minua paljon kehittymisessäni. Toivon, että pystyn tekemään enemmän maaleja ensi vuonna ja auttaa joukkuetta voittamaan, Xiang sanoo.

HPS:n päävalmentaja Antti Ruonala kertoo, että Xiangin potentiaali on ollut nähtävissä. Ruonala uskoo, että HPS:ssä Xiangilla on mahdollisuus ottaa seuraava askel.

- Olen iloinen, että saamme Queenien mukaan meille. Hän on oman ikäluokkansa parhaimmistoa ja erittäin lupaava pelaaja. Tämä on myös hyvä uusi haaste hänelle ja hyvä ympäristö kehittyä, Ruonala sanoo.

Tervetuloa Hopsiin Queenie!