Helmi Vapola ja Ria Karjalainen U23-maajoukkueeseen

15.10.2024

Kuvat: Kalevi Hämäläinen

HPS:n liigajoukkueen Ria Karjalainen ja Helmi Vapola on nimetty U23-maajoukkueen vuoden viimeisiin maaotteluihin. Suomi pelaa tuplamaaottelun Islantia vastaan Järvenpäässä lokakuun lopussa.

Karjalainen on ollut Kansallisessa Liigassa Hopsin paras maalintekijä 12 maalilla 23 ottelussa. Maalimäärä oikeuttaa myös koko sarjan maalipörssin jaettuun kolmanteen sijaan. Karjalainen oli Suomi U23:n matkassa myös edellisessä maajoukkueikkunassa heinäkuussa, jolloin Suomi kaatoi kahdesti Tšekin. Hän teki noissa otteluissa kaksi maalia.

Vapola on kauden mittaan raatanut lähes täydet minuutit puolustuslinjassa kaikissa Hopsin otteluissa liigapelit ja Suomen Cup mukaan lukien. Hän on pelannut koko sarjassa toiseksi eniten minuutteja. Karjalaisen tapaan myös Vapola oli mukana kaatamassa Tšekkiä heinäkuussa.

U23-maajoukkueen päävalmentaja Jarmo Matikainen odottaa Islanti-peleistä hyvää tasonmittausta Pikkuhelmareille.

- Meille tulee vastaan kova joukkue. Islannin A-maajoukkue on jo varmistanut paikkansa EM-kisoihin – myös siellä tehdään tiivistä yhteistyöstä U23-maajoukkueen kanssa, ja meneillään on tietynlainen sukupolvenvaihdos. Monet pelaajat ovat nousseet U23-maajoukkueesta A-maajoukkueeseen. Saamme kaksi erittäin hyvää mittaria. Islanti on juuri sellainen vastus, jollaista kaipaamme, Matikainen sanoo Palloliiton nettisivuilla.

Suomen ottelut:
To 24.10. klo 18.00 Suomi – Islanti, Järvenpään keskuskenttä
Su 27.10. klo 13.00 Suomi – Islanti, Järvenpään keskuskenttä