Ennakko: Vielä kerran derby

4.10.2024

HPS ja HJK mittelevät lauantaina jo viidennen kerran tällä kaudella.

Mestaruussarjassa tilanne tiivistyy. Lauantain kotijoukkue HJK on jo varmistanut mestaruuden, mutta muista mitaleista kilpailu käy edelleen kovana. 

KuPS pitää kakkossijaa hallussa kolme pistettä HPS:ää edellä, ja takanapäin Åland United on hilannut itsensä seitsemän pisteen päähän Hopsista. Kaikilla joukkueilla on vielä yhdeksän pistettä saatavilla, joten mitään ei ole vielä kirkossa kuulutettu.  

HPS on nyt kohdannut kaikki Mestaruussarjan joukkueet kertaalleen. Tuleva vastus HJK kaatui kotikentällä hienon näytöksen jälkeen 2-0, mutta voittoa seurasi 0-2- ja 1-0-tappiot KuPSille ja Åland Unitedille. Historiallisen mitalin varmistamisesta HPS on yhden voiton päässä, mutta hopeakamppailua varten jokainen piste on tässä vaiheessa kautta merkittävä.

HJK selvitti Kansallisen Liigan runkosarjan näytöstyyliin 17 voitolla 18 ottelusta. Mestaruussarjassa se on kuitenkin hävinnyt kaksi peliä kolmesta, HPS:lle ja Åland Unitedille. Se tuskin vie yöunia Töölössä, sillä KuPS-voitto riitti mestaruuden varmistamiseen, ja loppukauden Klubi voi pelata paineettomasti.

HJK:lla on enemmän kuormitusta lauantain välienselvittelyn alla pelattuaan jo aiemmin tällä viikolla rästiottelun Åland Unitedia vastaan, jonka se hävisi vieraissa 1-2. Mestaruusjuhlista toipuneella HJK:lla tosin oli jonkin verran rotaatiota kokoonpanossa, joten jalkoja riittänee vielä kolmanteen pinnistykseen viikon sisään.

HPS ja HJK ovat pelanneet kauden aikana jo neljästi keskenään, kahdesti liigassa ja kertaalleen Suomen Cupissa sekä Mestaruussarjassa. Tasaisissa kohtaamisissa HJK vei liigapelit nimiinsä 2-0-voitoilla ja pudotti HPS:n cupin puolivälierässä 1-3, mutta takaisinmaksua saatiin muutama viikko takaperin Mestaruussarjan avauksessa, kun HPS otti 2-0-kotivoiton. 

Terveyshuolia ennen viidettä derbyä ei joukkueessa ole, vaan HPS pääsee otteluun tuoreilla jaloilla ja tyhjällä sairastuvalla.