Ennakko: Åland United - HPS | Taffelpellot kutsuvat

19.7.2024

Kuva: Niko Nakari

Vihreät Jääkärit matkaavat sumuisille sipsisaarille Åland Unitedin vieraaksi revanssi mielessään kevätkierroksen ottelusta.

Kansallisen Liigan runkosarjan toisen puolikkaan kolmannella kierroksella kohtaavat Åland United ja HPS, jotka tiukasti taistelevat mitalisijoista. Tilanne sarjataulukossa on ennen ottelua kutkuttava, sillä kolmantena oleva HPS on kerännyt 20 pistettä ja neljäntenä olevat saarelaiset hengittävät vain kolmen pisteen päässä. Voisi sanoa, että kyseessä on se kuuluisa "kuuden pisteen ottelu."

Kevätkierroksen keskinäistä kohtaamista Pakila Roadilla huomisen kotijoukkue muistelee paremmalla mielellä, sillä Åland kävi silloin hakemassa 0-3 vierasvoiton Hopsin kustannuksella. Vaikka lukemat eivät tuon ottelun kuvaa täysin kerrokaan, niin maalit ratkaisevat edelleen jalkapallo-ottelussa voittajan ja Åland poistui tuolloin ansaitusti kolmen pisteen kanssa.

Huomisen kotijoukkue Ålandin otteet ovat olleet saariteemaan sopivasti aaltoilevia ja pisteitä on ollut ajoittain vaikeaa haalia myös ennalta heikompia joukkueita vastaan. Erityisesti maalinteko on tuottanut haasteita, sillä joukkueen parhaimman maalintekijän titteliä pitää neljällä maalilla pitää uusiseelantilainen Gabi Rennie ja Aada Törrönen. Kevätkierroksella näimme kuitenkin otteita mihin Riku Remeksen joukkue pystyy, joten täyden päivätyön HPS saa tehdä, mikäli mielivät kolmen pisteen kanssa saarelta poistua.

HPS:n kevätkierros oli vähintäänkin plusmerkkinen, sillä joukkue venyi peräti seitsemän ottelun voittoputkeen kaikki kilpailut huomioiden. Sarjan toinen puolisko alkoikin puolestaan hyvin murheellisella tavalla, sillä sarjanousija JyPK onnistui nappaamaan Pakila Roadilta täydet kolme pistettä 0-1 voitolla. Tämän jälkeen HPS onnistui keräämään rivinsä ja haki ensimmäistä kertaa sen liigahistoriassa aikana pisteen Kuopiosta, kun se pelasi KuPS:n kanssa tasan lukemin 1-1. 

Vihreät Jääkärit matkaavatkin vahvalla nipulla Ålandin vieraaksi ja varmuudella sivussa on ainoastaan Henni Rinkinen, joka kärsii pelikieltoaan JyPK-ottelunsa saamansa punaisen kortin takia. HPS:n Ria Karjalainen on vahvasti vielä sarjan maalikuningattaren taistossa kiinni. Ennen ottelua Ålandia vastaan Karjalaiselta löytyy kahdeksan täysosumaa, jolla on oikeutettu maalipörssissä sijalle neljä.

"Toivottavasti saadaan hyvä matsi pelattua ja sitä kautta myös hyvä tulos"

HPS:n päävalmentaja Antti Ruonala arvoi tasaista matsia, mutta kevätkierroksen ottelun myötä revanssihenkeä on ilmassa. 

- Mielenkiintoiset lähtökohdat peliin, koska molemmat joukkueet taistelevat samoista sijoista. Tasainen matsi varmasti tulossa. Vähän jäi hampaankoloon siitä ensimmäisestä kotipelistä Ålandia vastaan ja nyt olisi hyvä revanssin paikka. Toivottavasti saadaan hyvä matsi pelattua ja sitä kautta myös hyvä tulos, Ruonala kertoo.

 

Åland United - HPS 

Lauantaina 20.7. klo 17.00, Wiklöf Holding Areena

Kansallisen Liigan ottelut suorana Ruudusta