Suomen Cup -ennakko: FC Espoo/T18 - HPS

19.6.2024

HPS kohtaa Suomen Cupin neljännellä kierroksella FC Espoon T18-joukkueen.

FC Espoo/T18 - HPS
Säterinniitty tn
Ke 19.6. klo 17.00

Säterinniityn tekonurmella nähdään keskiviikkoiltana uusinta vuodentakaisesta cup-kohtaamisesta. Lähes päivälleen tasan vuosi sitten HPS lunasti jatkopaikan cupissa samaisella kentällä samaa joukkuetta vastaan 0-2-voitolla. Tuolloin Milla Lehtomaan ja Anna-Stina Simosen maalit ratkaisivat voiton.

Kansallisessa Liigassa Hopsin voittoputki on jo viiden ottelun mittainen. Edellisen cupin kierroksen voitto PK-35:stä mukaan ynnättynä jakso on kuuden voiton mittainen, ja nyt Espoosta lähdetään metsästämään seitsemättä perättäistä voittoa ja paikkaa Suomen Cupin 16 parhaan joukosta.

FC Espoo pelaa BSM-sarjaa, ja hyvin se on tällä kaudella pelannutkin. Kahdeksasta ottelusta se on ottanut seitsemän voittoa ja majailee sarjataulukossa toisena. Ainoa tilastotahra on ollut tappio sarjakärki HJK:ta vastaan.

Hyviä otteita ovat esittäneet muun muassa Pihla Martin, joka on joukkueen tehokkain maalintekijä kuudella maalillaan, ja neljä maalia viimeistellyt Iisa Sandberg. Tehoja on muutenkin syntynyt, sillä FC Espoo on tehnyt sarjassa kolmanneksi eniten maaleja, 21 kappaletta.

Valmennusosastolla tuleva vastustaja tunnetaan harvinaisen hyvin puolin ja toisin. FC Espoon päävalmentajana häärää HPS:n viime kauden valmentaja Elina Kujanen, kun taas Hopsin päävalmentaja Antti Ruonala on aiemmin toiminut FC Espoon talenttivalmentajana.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet viimeksi lauantaina, joten cup-kohtaaminen tulee nopeasti kummallekin. Hopsin sairastupa on onneksi tyhjentynyt kevään vaikeuksien jälkeen, joten kuormitusta voidaan jakaa tekemällä rotaatioita pelaavaan kokoonpanoon. Tulevana viikonloppuna ei juhannusviettojen takia pelata sarjapelejä, joten lepohetkiä on luvassa keskiviikon jälkeenkin, eli täysin säästöliekeillä jatkopaikkaa ei haeta.

Varmuudella HPS:n kokoonpanosta puuttuvat pitkäaikaistoipilaat Julia Haikonen ja Olivia Kåhre. Muita merkittäviä poissaoloja ei ole tällä hetkellä.