Anna-Stina Simonen jatkaa Hopsissa

8.10.2024

Keskikenttäpelaaja Anna-Stina Simonen, 20, on tehnyt jatkosopimuksen Helsingin Palloseuran kanssa. Kausi 2025 tulee olemaan Simoselle kolmas HPS-paidassa

Simonen on ollut keskeisessä roolissa HPS:n keskikentällä, ja hänen panoksensa on ollut merkittävä kuluneen kauden menestyksessä. Hän on pelannut 23 ottelua, joista jokaisessa hän on aloittanut avauksessa – vain kolmesta ottelusta hän on ollut sivussa.

Keskikentällä Simonen on ollut joukkueen tasapainottava voima ja onnistunut myös maalinteossa kahdesti.

- Hopsissa jatkaminen tuntui minulle itsestäänselvältä, ja olin iloinen, että seura ajatteli samoin, Simonen kertoo. 

- HPS ja joukkue ovat tulleet minulle erittäin tärkeiksi. Olen ollut kaikin puolin tyytyväinen enkä edes oikeastaan miettinyt muita vaihtoehtoja.

Simonen on HPS:ssä pelannut aiempaa alemmassa roolissa keskikentällä, mihin hän on istunut erinomaisesti. Hän on onnistunut kehittämään erityisesti pallollista pelaamistaan ja kokee saaneensa ison roolin kautta merkittäviä kehitysaskelia.

- Olen kotiutunut keskikentällä alempana pelattavaan rooliin oikein hyvin. Pallollinen pelaamiseni on kehittynyt ja olen saanut olla isossa vastuussa kentällä. Ensi kaudella fyysisten ominaisuuksien parantaminen on minulla henkilökohtaisella tasolla isoin tavoite, Simonen sanoo.

Kausi 2024 on ollut Hopsin toistaiseksi menestyksekkäin Kansallisessa Liigassa, ja Simonen uskoo joukkueen potentiaaliin myös tulevalla kaudella. 

- Ilmapiiri joukkueessa on ollut huikea ja uskon sen pysyvän myös ensi kaudella samanlaisena. Toivon kovasti, että joukkueemme runko pysyisi ensi kauteen samana; olisi kiva päästä jatkamaan siitä, mihin tällä kaudella jäämme.

- Uskon voivani auttaa joukkuetta ensi kaudella entistä parempaan sijoitukseen. Toivon, että roolini pysyisi joukkueessa samanlaisena, mutta totta kai sen eteen on tehtävä paljon hommia. Pelataan nyt vielä kuitenkin tämä kausi kunnialla loppuun!